Interview med Anne Goul Jensen, Effektiviseringskonsulent i Jyske Bank

Tidligere projektleder af Årets Unge Erhvervsleder projektet 

 

Hvad er en topleder i dine øjne?

En topleder er i mine øjne en leder, som leverer ekstraordinære resultater sammen med sine medarbejdere. Toplederen har en række stærke kompetencer, som blandt andet indebærer at kommunikere klart, udvise empati og tage ansvar og hånd om udfordringerne i virksomheden. 

Hvad tror du det kræver at komme helt til tops?

At komme til tops kræver både faglige og menneskelige kompetencer. Særligt mener jeg det er vigtigt, at kunne motivere sine medarbejdere og få dem med i samme retning. Derfor er de strategiske, menneskelige og kommunikative kompetencer særlige vigtige for en topleder.  Hertil skal der tilføjes en stærkt vilje, som ser og tror på mulighederne, når andre giver op. 

Tror du at du kan spotte Danmarks næste topleder?

 Ja – jeg vil se efter ovenstående kompetencer. Dog med øje for branchen og om den stiller særlige krav. 

Hvor længe har du været med i Årets Unge Erhvervsleder projektet og hvorfor?

Jeg har været med i projektet bag Årets Unge Erhvervsleder i 4 år. Det er et fantastisk projekt, da det sætter fokus på unge dygtige ledere, som er et bærende led i dansk erhvervsliv både nu og i fremtiden. Unge dygtige ledere er afgørende for dansk erhvervsliv.   

Hvad har været mest givende?anne2

Projektet har givet mig mulighed for at samarbejde med en række stærke profiler fra dansk erhvervsliv. Derudover har projektet givet mig mulighed for at udfordre mig selv på projektledelse af frivillige, hvor ledelseskompetencen særligt kommer til sin ret.