kimweb4

 

 

 

Interview med Kim Møller-Nielsen, Direktør for ABUS–Gruppen Nordic og vinder af Årets Unge Erhvervsleder 2015. 

Vi har talt med ham, om hvad dette har betydet, og om hvad det kræver at være en god leder.

 


 

I første omgang vil vi rigtig gerne vide hvad titlen som Årets Unge Erhvervsleder har betydet for dig?  

At vinde Årets Unge Erhvervsleder føltes klart som et stort skulderklap. Men det har faktisk haft størst betydning for mine medarbejdere. Det motiverede dem klart at være del af en virksomhed, med en leder som blev nationalt anerkendt. Hertil skal det også siges, at foruden medarbejderne kunne jeg ikke vinde titlen, da det er et resultat af godt samarbejde. Vi opnår de gode resultater sammen. Og derfor vil jeg klart mene at titlen som Årets Unge Erhvervsleder har betydet positive ting for os som et team. 

Hvordan er du endt der hvor du er i dag, og hvilken ledertype er du?

I mit tilfælde har det handlet om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og dernæst selvfølgelig at turde springe ombord på de muligheder der har vist sig. Jeg mener ikke at man bare kan uddanne sig til at blive en god leder – det kræver et naturligt flair for det. Det er faktisk lige før, at man kan spotte de gode lederpotentialer ude i skolegården – det er dem som besidder de naturlig gode ledergener. De tager initiativet til at spille bold og sikrer at alle er med, de viser et medansvar for at alle har det godt og ingen bliver holdt ude.

Det har selvfølgelig også haft en stor betydning at der i mit DNA altid har ligget lysten til at tage ansvar, lysten til at engagere sig, og generelt til at gå forrest når muligheden bød sig. Hvad angår min type ledelsesstil mener jeg at jeg hverken er den ene eller den anden type, men jeg lægger klart vægt på en styrkebaseret ledelsesform. Det vil sige at jeg lader mine medarbejdere beskæftige sig med det som de er bedst til og prøver altid at finde en løsning på de arbejdsopgaver som ligger en medarbejder fjernt – om det er at automatisere dem, optimere dem eller spotte hvem der ellers kan løfte dem – finder vi en løsning ligemeget hvad. 

Hvad er svært ved at være leder i dagens Danmark?

Jeg kan jo kun tale for mig selv, som værende administrerende direktør, så hvorvidt det er relevant for en mellemleder ved jeg ikke. Men jeg finder det bestemt udfordrende at skabe balance og overensstemmelse mellem de kortsigtede og langsigtede mål for virksomheden. Man taler en del om begrebet disruption i dag, og derfor mener jeg at man som virksomhed ikke kun kan have langsigtede mål. Man er nødt til at forholde sig til de markedsændringer der sker nu og her og derfor have en god strategi som både harmonerer på kort og lang sigt – og det kan være udfordrende.

Vores kampagne i år hedder – Danmarks næste topleder? Hvad er vigtige kvaliteter for at blive en god topleder? og hvem synes du gør det godt?

Har man tilbragt nogle år på arbejds-markedet, så er man bevidst om hvor man har oplevet god og hvor man har oplevet dårlig ledelse – og der hvor ydmyghed, selvironi og åbenhed har været til stede har jeg altid følte mig godt tilpas. At man byder nye ideer velkommen, og tager sig tiden til at lytte til den enkelte medarbejder. En dårlig leder vil altid prøve at redde sin egen røv – oftest på bekostning af holdet. En dygtig leder vil sætte sin egen røv på spil for sine medarbejdere. Topchefen i Lego – Jørgen Vig Knudstorp, er for mig en dygtig leder. Han overtog posten hos Lego i virksomhedens sværeste tid og fik vendt det til noget meget positivt. Han gjorde op med den strategi som tydeligvis ikke længere var den rigtige at følge – for mig er det beundringsværdigt.

kimweb