steffen

 

Danmarks næste topleder?

Steffen Saltofte

Beskæftigelse: Chief Operating Officer (COO), Merial

Alder: 38


Hvad er topledelse i dine øjne?

Godt spørgsmål. Umiddelbart forbinder jeg topledelse med intelligens, strategisk forståelse og menneskeligt kendskab. Det handler om at få andre til at performe. Om hele tiden at have øjnene på bolden og følge udviklingen.

Ledelse er et mix af strategi, empati, finansiel forståelse og handlekraft. Det handler i høj grad om at løse økonomiske og/eller menneskelige problematikker og kigge fremad – på både kort og lang sigt.  

Hvad kræver det at komme helt til tops?

Jeg tror alle kan blive hvad de vil. At det afhænger af ens attitude og ambitioner. Uddannelse har fx ingen direkte betydning. Talent kan findes alle steder.

I dag er det drivkraft, menneskelig forståelse og evnen til at træffe beslutninger der er afgørende. Det at man kan lede gennem andre og få alle med sig. At man kan sikre baglandets opbakning.

Til det har man brug for menneskelige kvaliteter; og tidligere var det måske politisk tæft, spidse albuer og specifikke uddannelser der gjorde udslaget, men i dag drejer det sig om at have fokus på den enkelte medarbejder

 

Kan du spotte Danmarks næste topleder?

Ja, det vil jeg mene. Man kan se talent alle steder. Personligt ser jeg efter personlige egenskaber og drive. Uddannelse, alder og tests er fx ikke så sigende. Ikke at det ikke tæller – men jeg vurderer hellere talent gennem dialog og tidligere performance. Tests kan være gode, men man ender ofte med ‘blind spots’, idet man får en masse profiler der ligner hinanden og tænker ens.

Ser du dig selv som topleder den dag i dag?

Haha. Nej, det er ikke sådan at jeg står op hver dag og tænker ‘jeg er topleder’. Jeg er meget ydmyg over for det ansvar jeg har.

Nej, jeg aldrig gået direkte efter det. Men jeg har altid syntes det var sjovt at knække problemer og været meget bevidst om de valg jeg har truffet og hvad jeg ville få ud af dem.

Et godt råd til dem med ambitionen om at blive Danmarks næste topleder?

Omgiv dig selv med mennesker der er anderledes end dig selv, og lad dig udfordre med andre perspektiver og holdninger, så du hele tiden kan udvikle dig. Pas med at ansætte profiler der ligner en selv